Kumluca Ziraat Odası

Tarihçe

Kumluca Ziraat Odası;  Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanununa istinaden 1996 yılında kurulmuştur. Yeni hizmet binasının yapılmasıyla birlikte .2012 yılında şimdi hizmet verdiği kurum binamızda faaliyetine devam etmektedir. 2009 yılından bu yana Kumluca ve Bölgesinde Zeytin Fidanı dağıtımı ve Satışı yaparak Bölgemizde Zeytinciliğin Gelişmesine katkıda bulunmuştur.  2014 yılında Zeytinyağı Sıkma Ünitesi Kurmuş ve Bölgenin önemli bir eksiğini kapatarak  zeytincilikle uğraşan bölge çiftçisinin uzaklara gitmesinin önüne geçmiş ve Zeytinlerini Zeytinyağına dönüştürerek Katma değer sağlamıştır. Kurulduğu günden bu güne Kumlucalı Çiftçilerimizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını Devlet mekanizmalarına iletmeye çözüm bulmaya ve çiftçilerimizin sesi olmaya devam etmektedir.